top of page
  • Foto van schrijverChris Ruijter

Nominatie WNF Frans Lanting Award 2015


"Mijn zoektocht naar de Bosbeekjuffer voerde me naar de Boven-Slinge, Winterswijk. Urenlang blootvoets sluipen in een koele beek op een schitterende zomerdag. Ik was op expeditie! Eitjes leggen onder water, had ik over gelezen, nooit gezien. Alles kwam samen die dag, en wat een kick als zo’n foto dan lukt!"

Op de vraag wat er in 50 woorden (zo weinig) op het bordje bij mijn foto moest staan was dat mijn antwoord.

Het is alweer een tijdje geleden dat ik te horen kreeg dat mijn foto van deze eitjesleggende Bosbeekjuffer (Calopteryx virgo) is genomineerd voor de WNF Frans Lanting Award 2015. Iedereen die heeft gestemd via de site van het WNF, bedankt!

Zondagmiddag 13 december a.s. is de prijsuitreiking in het Museon in Den Haag. De jury bestaat onder andere uit Frans Lanting zelf, Humberto Tan en André Kuipers. Ook zal mijn foto, samen met de andere genomineerden, tentoongesteld worden tot medio maart 2016 in een speciale expositie.

Het wordt ongetwijfeld een mooie middag 13 december, met een hoop talentvolle natuurfotografen en misschien, heel héél misschien een leuke verassing in de vorm van een prijs. Hoop doet leven nietwaar!


128 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

De Vogelaar

MMXIX

bottom of page