top of page

Chris Ruijter?

In 1978 geboren in de Wieringermeerpolder, in de kop van Noord-Holland. Opgegroeid tussen de eindeloze akkers en kaarsrechte wegen van het polderlandschap. Altijd veel buiten, met buurjongetjes spelen op de boerderij. Fietsen naar school, door weer en wind. Ik denk graag dat mijn liefde voor 'buiten' hier al is ontstaan.

Inmiddels vader van 3 kinderen, woonachtig in Arnhem en werkzaam als ingenieur in natuur- en landschap. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Na een reis naar West-Canada in 2010 wist ik eindelijk wat ik met mijn passie voor de natuur moest doen. Leg het vast!

20190817_114806.jpg

Wat ik nastreef in mijn foto's is een andere kijk op alledaagse onderwerpen. Verbazing bij de kijker. Oog in oog met een waterjuffer. De schubben op de vleugels van een vlinder. Een paddenstoel als lantaarntje in het bos. Telkens ben ik op zoek naar dat éne beeld dat ik al in mijn hoofd heb zitten, een dag, een week, soms al een jaar. Onderwerp, compositie, licht en achtergrond moeten dan kloppen. Heel soms komen alle variabelen samen en kun je die ene foto maken. Wat een kick!

De voorliefde voor macrofotografie is ontstaan uit mijn eigen verwondering voor de 'kleine' natuur direct om mij heen. Als vader van jonge kinderen is vrije tijd spaarzaam en wat is er mooier dan direct aan de slag om het moment dat je de deur uit stapt. Natuur is overal!

Daarbij hebben libellen en waterjuffers mijn hart gestolen. De schoonheid, diversiteit en dynamiek van deze groep insecten is ongeëvenaard en blijft me steeds weer verbazen.

Sinds oktober 2019 ben ik trots ambassadeur voor Ricoh-Pentax in Nederland en probeer ik middels mijn foto's te laten zien dat je ook met iets anders dan mainstream geweldige resultaten neer kunt zetten. De camera's en lenzen van Ricoh-Pentax zijn eigenwijs, vernieuwend, robuust en ontzettend veelzijdig en ze leveren keer op keer weer fantastische resultaten.

Benieuwd naar mijn apparatuur?

bottom of page